Studené sezamové kolieska
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Umyté kuracie prsia naklepeme na čo najväčší tenký plát. Upravíme ho do tvaru obdĺžnika
tak, že prebytočné časti odrežeme a odložíme. Plát mäsa osolíme, okoreníme, potrieme zmesou vymiešaného oleja a horčice.
- Zvyšné časti kuracieho mäsa pomelieme, dáme do vhodnej nádoby, osolíme, okoreníme, pridáme smotanu a ručným mixérom vymixujeme na kašovitú hmotu. Pripravenú hmotu dáme do cukrárenského vrecúška a na kraj mäsa nastriekame tenkú čiaru, na ktorú ukladáme obvarené malé ružičky brokolice.
- Brokolicu potrieme tenkou vrstvou kuracej hmoty, všetko spolu zrolujeme a znova osolíme, okoreníme a potrieme vymiešanou zmesou oleja a horčice. Do vhodnej nádoby dáme biele a čierne sezamové semienka, ktoré spolu zmiešame.
- Roládu položíme na sezam a zľahka vaľkáme, aby sa obalila v sezame. Obalenú roládu zabalíme do potravinovej fólie a dáme variť do vody horúcej 80 oC. Nakrájame na kolieska a podávame studené.
|