Strúhaný krehký tvarohovo-jablkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes pre zmenu kombinácia tvarohu a s kockami jabĺčok. Niečo vynikajúce.

20
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Obe múky som preosiala na pracovnú dosku, pridala som soľ, cukor, prášok do pečiva a maslo. Všetko spolu som zmrvila.
  2. Pridala som žĺtky a smotanu a zamiesila som cesto, ktoré som dobre vypracovala. Rozdelila som ho na jednu väčšiu a menšiu časť. Cesto som dala do chladničky, pokiaľ som pripravila plnky.
  3. Tvaroh som dala do misy, pridala som cukor, vajcia, kôru aj šťavu z jedného citrónu, vanilkový cukor a hrsť hrozienok, ktoré sa od večera kúpali v rume. Napokon som pridala detskú krupicu a všetko premiešala.
  4. Jablká som ošúpala, očistila od jaderníka a pokrájala som ich na malé kocky. Pridala som k nim šťavu i kôru z jedného citrónu, škoricový cukor, kryštálový cukor a napokon som pridala detskú krupicu a všetko zľahka premiešala.
  5. Plech 27x37 cm som vymazala maslom a posypala múkou. Vybrala som väčšie cesto a nastrúhala som ho rovnomerne na plech.
  6. Na cesto som rozložila tvarohovú plnku.
  7. Na tvaroh som rovnomerne uložila jablkové kocky. Toto som zabudla odfotiť. Ale kocky som fotila pripravené v mise. A na jablká som nastrúhala menšie cesto, ktoré som až vtedy vybrala z chladničky, aby som ho mala tuhšie. S cestom sa veľmi dobre pracuje. Nevadí, ak sa všade neujde cesto, jablkové kocky sú zasypané krupicou, takže sa určite nerozpadnú a nebudú tiecť.
  8. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 40 min. Upečený som nechala na mriežke vychladiť. Nekrájajte ho teplý je veľmi krehký.
  9. Úplne vychladený som nakrájala na kocky. Prajem vám dobrú chuť.