Zavárané jablká
Strúhané jablká na zimu (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Jablká, ktoré nie sú vhodné na uskladnenie, pripravím takto a v zime sú v špajze pripravené na
koláč.
Postup
- Z jabĺk vyrežeme poškodené časti a ošúpeme ich.
- Nastrúhame, necháme len ohryzok.
- Dobre z nich vymačkáme šťavu.
- Jablká poriadne natlačíme do pohárov, aby v nich nebol vzduch.
- Šťavu scedíme a môžeme vypiť. Ja ju však zavarím a bude na zimu. Veď teraz jeme čerstvé jablká.
- Poháre uzavrieme a sterilizujeme 20 minút. Jablká neostanú také biele, zhnednú - ale to je prirodzené. Na koláč stačí otvoriť jeden pohár a jablková šťava je 100 %-ná. Oba produkty sú bez akýchkoľvek chemických prísad.