Zavárané jablká

Strúhané jablká na zimu (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Jablká, ktoré nie sú vhodné na uskladnenie, pripravím takto a v zime sú v špajze pripravené na koláč.

20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z jabĺk vyrežeme poškodené časti a ošúpeme ich.
  2. Nastrúhame, necháme len ohryzok.
  3. Dobre z nich vymačkáme šťavu.
  4. Jablká poriadne natlačíme do pohárov, aby v nich nebol vzduch.
  5. Šťavu scedíme a môžeme vypiť. Ja ju však zavarím a bude na zimu. Veď teraz jeme čerstvé jablká.
  6. Poháre uzavrieme a sterilizujeme 20 minút. Jablká neostanú také biele, zhnednú - ale to je prirodzené. Na koláč stačí otvoriť jeden pohár a jablková šťava je 100 %-ná. Oba produkty sú bez akýchkoľvek chemických prísad.