Jablkový koláč
Štrúdľa trocha inak (fotorecept)
Autor receptu: pn
Mám rada jednoduché kolačiky a medzi
nimi je aj štrúdľa. Dnes som robila trochu
inak.* Je šťavnatá, mám ju rada teplú ale aj
keď je vychladená v chladničke v týchto
teplých dňoch.
Postup
- Cesto na túto štrúdľu kupujem v Lidli.
- Nastrúhame si jablká. Spravíme si zmes na potieranie:
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej, jogurt, smotanu, prášok do pečiva, vanilkový cukor a vymiešame.
- Plech natrieme olejom, uložíme prvé cesto (ak je cesto väčšie ako plech, ja ho len prehodím na plech na to isté cesto) a natrieme zmesou . Takto natrieme 3 cestá. Na tretie dáme polovičku jabĺk, posypeme škoricou,1 PL kryštálového cukru a teraz pokračujeme zase s cestom. Zase tri cestá natrieme, na tretie rozložíme jablká. A potom pokračujeme s ostatným cestom, ktoré každé natrieme. Minieme všetku zmes na natieranie, popicháme vidličkou a dáme piecť.
- Pečieme na 160 stupňov cca 40-50 min. Záleží od rúry.
- Keď vychladne, krájame a môžeme jesť. Ja všetko nakrájam, dám do nádoby a do chladničky, keď je studená je ešte chutnejšia.