ŠTRÚDĽA - rýchlo a chutne (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica je nedeľa, koláč na stole nesmie chýbať, len aký spraviť aby som netrávila pri práci na koláči veľa času,potrebovala som rúru na kačicu , nič iné ma nenapadlo vybrať z chladničky štrúdľové cesto a ide sa na vec.
20 porcií |
10 minút príprava |
40 minút na 160-180 °C |
Postup
- Rozvinieme si hotové lístkové cesto , stred kde bude plnka natriem roztopeným maslom,nešetrím:-)
foto zaznamenané dnes ráno 8.22
- na stred cesta dáme pomletý mak ktorý som zmiešala s vanilkovým a krupicovým cukrom
- na makovú zmes dám nastrúhané jablká , vždy strúham na nožíku čo je na uhorky,
ešte aby som nezabudla, na jednej strane cesta ktorú preložím na vrch, spravím radielkom ryhy (viď foto)
- roztopeným maslom dobre pokvapkám
- na jablká som dala zomletý mak ktorý som zmiešala s vanilkovým a krupicovým cukrom,konce preložím a hladkú stranu cesta preklopím na plnku (nepridala som škoricu ani korenie do jablkového závinu , pre pálenie záhy)
- kraj cesta potriem rozšlľahaným vajíčkom , závin preložím druhou polovicou cesta
- závin potrieme rozšľahaným vajíčkom ,dáme na plech , pečieme 35-40"minút , 160-180°C
- upečené , hotovo , poobede ku kávičke :-)
foto zaznamenané dnes 9.15h
- neudávam množstvá prísad , je na každej aké a koľko si dá na záviny surovín s prísadami ,
pre mňa bolo dôležité že to bolo rýchlo a chutne . Po obede pri kávičke ,