ŠTRÚDĽA - rýchlo a chutne (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica je nedeľa, koláč na stole nesmie chýbať, len aký spraviť aby som netrávila pri práci na koláči veľa času,potrebovala som rúru na kačicu , nič iné ma nenapadlo vybrať z chladničky štrúdľové cesto a ide sa na vec.

20
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 160-180 °C

Postup

  1. Rozvinieme si hotové lístkové cesto , stred kde bude plnka natriem roztopeným maslom,nešetrím:-) foto zaznamenané dnes ráno 8.22
  2. na stred cesta dáme pomletý mak ktorý som zmiešala s vanilkovým a krupicovým cukrom
  3. na makovú zmes dám nastrúhané jablká , vždy strúham na nožíku čo je na uhorky, ešte aby som nezabudla, na jednej strane cesta ktorú preložím na vrch, spravím radielkom ryhy (viď foto)
  4. roztopeným maslom dobre pokvapkám
  5. na jablká som dala zomletý mak ktorý som zmiešala s vanilkovým a krupicovým cukrom,konce preložím a hladkú stranu cesta preklopím na plnku (nepridala som škoricu ani korenie do jablkového závinu , pre pálenie záhy)
  6. kraj cesta potriem rozšlľahaným vajíčkom , závin preložím druhou polovicou cesta
  7. závin potrieme rozšľahaným vajíčkom ,dáme na plech , pečieme 35-40"minút , 160-180°C
  8. upečené , hotovo , poobede ku kávičke :-) foto zaznamenané dnes 9.15h
  9. neudávam množstvá prísad , je na každej aké a koľko si dá na záviny surovín s prísadami , pre mňa bolo dôležité že to bolo rýchlo a chutne . Po obede pri kávičke ,