Striasky - zemiaky s kyslou kapustou

Autor receptu: zdibecek

Striasky sa v našej rodine pripravujú v zimnom období pretože v sezóne je akurát kyslá kapusta a zemiaky. Jednoduché, chutné a sýte.Názov asi preto,že nas strasie od kyslosti kapusty :) Dobrú chuť.

5
porcií
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky približne rovnakej veľkosti varíme v šupke v mierne osolenej vode s prídavkom malej kocky masla aby nepraskli. Varíme do mäkka. Vychladené zemiaky ošupeme pokrájame na kocky. Do kastrola si dame masť a pokrajanu na mensie časti kuslú kapustu, dusíme do mäkka s pridaním soli a korenia, podlievame štavou z kapusty podľa potreby. Opražime si slaninku pokrajanu na kocky. Podusenú kapustu s masťou pridáme k zemiakom, premiešame a podavame sypané slaninkou. Dobrú chuť.