Strapaté loptičky

Autor receptu: vavan

hotové čobydup bez pracného vykrajovania,tento recept mám z časopisu ktorý mi doniesol brat s pobytu v Chorvátsku

34
porcií
18-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny si dáme na dosku a vypracujeme hladké cesto.Vypracované cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky.
  2. Plech na pečenie si vyložíme pečiacim papierom.Zo stuhnutého cesta tvarujeme guličky veľkosti vlašského orechu (12g) a máčame ich vo vidličkou roztrepaných 2 bielkach .Obaľujeme ich v opražených lieskovcoch alebo v kokose.Ukladáme ich na plech.Pečieme pri teplote 180°C 18-20minút. Praženie lieskovcov: Lieskovce rozložíme na plech a v rúre vyhriatej na 180 °C ich nasucho opražíme 8-10 minút. preložíme na utierku a oriešky zabalíme V utierke oriešky vyšúchame aby sme sa zbavili šupky.
  3. kokosové.
  4. Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou a spájame po dva čokopolevou lepšie je dávať polevu malou lyžičkou.
  5. po upečení nie sú s nich guľky ale pologulky pri pečení sa sami splasknú Kokosové môžete spájať s bielou čokopolevou alebo z citrónovým maslom,citrónové maslo som robila podľa receptu od palokuchki.Keď budete plniť citrónovým maslom treba plniť pred podávaním a skladovať v chladničke.Plnené čokoládou môžte plniť hneď a skladovať v dóze alebo v krabici v komore alebo na balkóne
  6. Sladkú dobrú chuť a príjemne vianočné pečenie!