Strapatá parená buchta s „hafirami“
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Čerstvé čučoriedky naložíme spolu s alkoholom a cukrom do uzatvárateľnej sklenenej fľaše a necháme pôsobiť na teplom mieste jeden mesiac.
- Z vyššie uvedených surovín vypracujeme cesto, necháme ho dobre vykysnúť. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a povykrajujeme štvorce, na ktoré kávovou lyžičkou porciujeme šípkový džem. Preložíme a vyguľkáme, necháme ešte chvíľu podkysnúť.
- Na panvičke necháme stopiť maslo. Vykysnuté buchty dáme na 10 minút napariť, potrieme ich medom a obalíme v pomrvených cornflakesoch. Podávame s naloženými čučoriedkami, preliate praženým maslom.
|