Sterilizované hríby vo vlastnej šťave (fotorecept)
Autor receptu: danculka
Recept do súťaže s Mc Cain.
Suroviny
- akékoľvek množstvo akékoľvek hríby
- podľa potreby soľ
Postup
- Nakoľko nasušené hríby mám,teraz Vám,ktorý máte radi hríby ukážem,ako sa dajú uchovať bez mrazničky/pre nás je tá elektrika dosť drahá a ja sa pomali vraciam,k zaváraniu,ako keď som sa vydala/
- Hríbiky si nakrájame a dobre umyjeme a dáme do rajnici a na šporáktrošku posolíme,aby dobre pustili vodu zo seba,túto vodu z dvoch tretín odparíme a až potom dosolíme podľa svojej chuti a dáme do pohárikov a uzavrieme ...
- Tu v rajnici vidno,že sú tam rôzne druhy,čiže to budem používať na hríbovú mrvenicu,keď by boli čisté dubáky budú pod mäsko,alebo na smotane...
- Tu ich dávam do pohárikov a potom sterilizujem30 minút a odložím na zimu.