Sterilizovaná ačokča (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Začala som pestovať ačokču. Mám z nej rešpekt, už som ju jedla surovú a teraz som si ju zavarila v náleve s paprikou, a niečo s cibuľkou.

30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na záhradke som si nazbierala plody ačokči. Umyla som ich a vysušila.
  2. Tiež som si pripravila inú zeleninu, malé papriky, ktoré nedorástli a malé cibuľky, tiež jednu mladučkú kukuricu
  3. Ačokči plníme do pohárov. Zavárala som samé ačokči ...
  4. ...a tiež aj s cibuľkou a pár pohárov s malými paprikami.
  5. Do týchtom pohárov som dala ačokči a malé papriky....podľa návodu na obale si uvaríme nálev a po vychladnutí zeleninu zalejeme a poháre uzavrieme viečkom.
  6. ...a tu sú poháre už po sterilizovaní. Sterilizujeme asi 20 minút v elektrickej rúre, na plechu s vodou, na 200 stupňov, keď začne voda vrieť, potom vypneme a necháme v rúre aj vychladnúť. Dobrú chuť.