Slivkový koláč

Štedrý slivkový koláč s kyslým mliekom a mrveničkou

Autor receptu: helena10

Koláč s poriadnou dávkou čerstvých sliviek aj chutnej mrveničky. Jednoduché pečenie bez mixéra s dávkovaním z odmerky.

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravím prstami z uvedených surovín mrveničku a odložím do chladničky.
  2. Na cesto v miske poriadne vymiešam vareškou všetky suroviny.
  3. Cesto vylejem na vyšší plech 25 x 35 cm vystlaný papierom na pečenie.
  4. Na cesto rozsypem ochutené odkôstkované na štvrtiny nakrájané čerstvé slivky, lebo boli veľké. Slivky som vopred posypala múkou a následne podľa vlastnej chuti aj škoricovým cukrom.
  5. Na slivky nasypem pripravenú mrveničku.
  6. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 45-50 minút. Kvôli množstvu sliviek kontrolujem hlavne uprostred plechu. Záleží, aké množstvo šťavy pustia slivky... Pečte podľa svojej rúry.
  7. Vychladnutý upečený koláč nakrájam. Kto chce, môže si koláč posypať ešte práškovým cukrom. Dobrú chuť prajem!