Slivkový koláč
Štedrý slivkový koláč s kyslým mliekom a mrveničkou
Autor receptu: helena10
Koláč s poriadnou dávkou čerstvých sliviek aj chutnej mrveničky. Jednoduché pečenie bez mixéra s dávkovaním z odmerky.
Postup
- Najskôr si pripravím prstami z uvedených surovín mrveničku a odložím do chladničky.
- Na cesto v miske poriadne vymiešam vareškou všetky suroviny.
- Cesto vylejem na vyšší plech 25 x 35 cm vystlaný papierom na pečenie.
- Na cesto rozsypem ochutené odkôstkované na štvrtiny nakrájané čerstvé slivky, lebo boli veľké. Slivky som vopred posypala múkou a následne podľa vlastnej chuti aj škoricovým cukrom.
- Na slivky nasypem pripravenú mrveničku.
- Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 45-50 minút. Kvôli množstvu sliviek kontrolujem hlavne uprostred plechu. Záleží, aké množstvo šťavy pustia slivky... Pečte podľa svojej rúry.
- Vychladnutý upečený koláč nakrájam. Kto chce, môže si koláč posypať ešte práškovým cukrom. Dobrú chuť prajem!