Štedrákové palacinky (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Koláč štedrák,pečiem len raz v roku na Vianoce.Veľmi ho máme radi,ale je s ním dosť práce .Proste je to vianočný koláč.Keďže nám táto pestrá chuť chýbala,vymyslela som si štedrákové palacinky,ktoré pečiem už niekoľko rokov.Chuť je ohromná a nahradí nám koláč. Je aj namiesto zákuska.Posúďte.

30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravím ingrediencie.
  2. Nalejem do mixéra mlieko ,pridám vajíčka,soľ múku.Všetko spolu zmixujem a hmotu nechám odpočinúť asi 15 minút.
  3. Medzi tým si pripravím plnky,ktoré budem potrebovať. Mletý mak s lyžičkou citr.kôry a 1/3 vanilkového cukru. Mleté orechy so škoricou a 1/3 vanilkového cukru. Pol krabičky tvarohu ,s lyžičkou citr.kôry,s práškovým cukrom,a poslednou tretinou vanil.cukru. Nakoniec lekvár. Ja som mala marhuľový.No mám radšej malinový. .
  4. Začínam piecť palacinky.
  5. Napečené.
  6. Potom nasleduje plnenie palaciniek. Začínam lekvárom na ktorý zasypem mak
  7. Pokračujem lekvárom a zasypem orechmi.
  8. Nakoniec je to základ lekvár a naň tvaroh.Táto procedúra sa opakuje do vyčerpania plnky a palaciniek.Malo by to byť na štyri krát.
  9. Posledná palacinka je suchá,na ktorú tiež natriem lekvár,posypem orechmi.Posypem trochou nastrúhanej čokolády.Aby sa palacinky nešmýkali pri krájaní,zaistím ich drevenými špajlami.Stred palacinky,štvrťky a osminky.
  10. Na tieto uložím ovocie,čím ich zamaskujem.
  11. Krájam pomedzi ovocie.Špajla drží palacinku a získam foremný a chutný trojuholník.
  12. Takto som si to vymyslela a všetci sú chuťou našich štedrákových palaciniek nadšený.