Štedrákové palacinky (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Koláč štedrák,pečiem len raz v roku na Vianoce.Veľmi ho máme radi,ale je s ním dosť práce .Proste je to vianočný koláč.Keďže nám táto pestrá chuť chýbala,vymyslela som si štedrákové palacinky,ktoré pečiem už niekoľko rokov.Chuť je ohromná a nahradí nám koláč. Je aj namiesto zákuska.Posúďte.
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravím ingrediencie.
- Nalejem do mixéra mlieko ,pridám vajíčka,soľ múku.Všetko spolu zmixujem a hmotu nechám odpočinúť asi 15 minút.
- Medzi tým si pripravím plnky,ktoré budem potrebovať.
Mletý mak s lyžičkou citr.kôry a 1/3 vanilkového cukru.
Mleté orechy so škoricou a 1/3 vanilkového cukru.
Pol krabičky tvarohu ,s lyžičkou citr.kôry,s práškovým cukrom,a poslednou tretinou vanil.cukru.
Nakoniec lekvár. Ja som mala marhuľový.No mám radšej malinový.
.
- Začínam piecť palacinky.
- Napečené.
- Potom nasleduje plnenie palaciniek. Začínam lekvárom na ktorý zasypem mak
- Pokračujem lekvárom a zasypem orechmi.
- Nakoniec je to základ lekvár a naň tvaroh.Táto procedúra sa opakuje do vyčerpania plnky a palaciniek.Malo by to byť na štyri krát.
- Posledná palacinka je suchá,na ktorú tiež natriem lekvár,posypem orechmi.Posypem trochou nastrúhanej čokolády.Aby sa palacinky nešmýkali pri krájaní,zaistím ich drevenými špajlami.Stred palacinky,štvrťky a osminky.
- Na tieto uložím ovocie,čím ich zamaskujem.
- Krájam pomedzi ovocie.Špajla drží palacinku a získam foremný a chutný trojuholník.
- Takto som si to vymyslela a všetci sú chuťou našich štedrákových palaciniek nadšený.