Šťavnaté kuracie prsia
Autor receptu: sandraviglasova
Kuracie prsia sú suché - poväčšine nad nimi každý krčí nosom, ale tento recept Vám zaručí
skutočný gurmánsky zážitok a zmení Váš pohľad na ne. Recept je z tohto mesačného vydania
časopisu Apetit. Ak nemáte vymyslené čo zajtra na obed, odporúčam! My sme sa zalizovali. :-)
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Zo syra, trošku saturejky a čili papričky nakrájanej na drobno a zbavenej semienok si urobíme náplň.
- Kuracie prsia pozdĺžne narežeme a vytvoríme z nich kapsičky. Pozor, aby sme ich neprerezali naprieč!
- "kapsičky" roztvoríme, naplníme syrovou náplňou, zatvoríme, a pekne zabalíme do šunkou tak, aby sme ich "uzatvorili".
- Rúru si predhrejeme na 180°, balíčky poukládáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, a keď je rúra predhriata, šup s nimi tam na 20 minút - keď bude mäsko prepečené, ale stále mäkké, a bude z neho vytekať číra šťava je hotové :-)
- Ako prílohu som uvarila zemiačky, keď boli al dente, dorobila som ich v rúre pokvapkané voňavým bio slnečnicovým olejom, kým nezačali byť zlatiské.
Obed sme zapíjali českým Budweiserom ;-)
Nech Vám chutí.