Šťavnaté kokosky (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Jednoduché, rýchle a vynikajúce ;-P

20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. V jednej miske zmiešame lyžicou nevyšľahané bielky, 3 x 2 dl kokos a 2 dl kryštálového cukru. Dostaneme mokrú kokosovú masu, z ktorej pomocou dvoch lyžíc tvarujeme trocha "hrboľaté" kopčeky :-) Ukladáme ich na plech s pečiacim papierom a dáme piecť do rúry, ktoru sme si už dopredu rozohriali na 190 °C na cca 20 minút. Ale treba si to pravdaže sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak.
  2. Kokosky majú byť pekne upečené :-) Upečené kokosky necháme celkom vychladnúť.
  3. Následne si urobime cukrovy sirup na kokosky. 1dl cukru s 1dl vody povaríme na strednom ohni 2-3 minúty. Keď máme sirup hotový, tak ešte do horúceho namáčame vrchy kokosiek. Nech je kokoska aspoň do polovice ponorená v sirupe. Napočítame do 4 a vyberieme ju :-) Kokosky ukladáme naspäť na plech a necháme aspoň 1h takto stáť. Spodok tých kokosiek sa pomaly nasaje a bude tiež vláčny. Napokon si ich môžme odložiť do umelej krabice.
  4. Kokosky sú naozaj fantastické :-) Šťavnaté a sladké. Kto má rád kokosové, tomu určite odporúčam vyskúšať!