Štajerská jablková bábovka

Autor receptu: adula76

Kedysi dávno, ešte v minulom storočí :-) ... boli dve kamarátky. Chodili spolu na ZŠ, boli to najlepšie kamarátky, ale potom sa ich cesty rozišli. Jedna sa vydala do Rakúska, druhá ostala na Slovensku. Našťastie existuje facebook. A tak začali znovu komunikovať a obnovili staré priateľstvo. Medzi iným prišla reč na recepty. Tu je recept, za ktorý ďakujem Ivke a týmto ju srdečne pozdravujem. Dúfam, že sa vám tento recept bude páčiť.

20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Zabudla som Rum.
  2. Maslo, cukor, vanilku, soľ a rum vymiešame do peny. Po jednom pridávame vajíčka, potom múku s PDP, tekvicové semienka /môžete ich trochu opražiť/, čokoládu a nakoniec jablká. Ja som použila čokoládové "pecičky", lebo som bola lenivá nakrájať čokoládu. Na pečenie používam cukor Muscovado, bourbon vanilku pravú, kypriaci prášok bez fosfátov, tzv. vínny kameň.
  3. Dáme do vymastenej formy a upečieme cca 40 minút pri teplote 180 stupňov.
  4. Odkrojený ešte teplý kúsok, nevydržala som čakať.