Štajerská jablková bábovka
Autor receptu: adula76
Kedysi dávno, ešte v minulom storočí :-) ... boli dve kamarátky. Chodili spolu na ZŠ, boli to najlepšie kamarátky, ale potom sa ich cesty rozišli. Jedna sa vydala do Rakúska, druhá ostala na Slovensku. Našťastie existuje facebook. A tak začali znovu komunikovať a obnovili staré priateľstvo. Medzi iným prišla reč na recepty. Tu je recept, za ktorý ďakujem Ivke a týmto ju srdečne pozdravujem.
Dúfam, že sa vám tento recept bude páčiť.
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Zabudla som Rum.
- Maslo, cukor, vanilku, soľ a rum vymiešame do peny. Po jednom pridávame vajíčka, potom múku s PDP, tekvicové semienka /môžete ich trochu opražiť/, čokoládu a nakoniec jablká.
Ja som použila čokoládové "pecičky", lebo som bola lenivá nakrájať čokoládu.
Na pečenie používam cukor Muscovado, bourbon vanilku pravú, kypriaci prášok bez fosfátov, tzv. vínny kameň.
- Dáme do vymastenej formy a upečieme cca 40 minút pri teplote 180 stupňov.
- Odkrojený ešte teplý kúsok, nevydržala som čakať.