Srnčí chrbát z krupicovej kaše /nepečený/ (fotorecept)
Autor receptu: eldina
rýchly,bez vajec,bez margarínu,
/opäť z chorvátskej stránky Coolinarika/
čas prípravy je bez chladenia v chladničke,porcie podľa toho,na aké kúsky si ho kto
nakrája
17 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- toto všetko potrebujeme,
forma na obrázku má klasický rozmer 350x110x75
- do formy si dáme papier na pečenie/komplikovane,ale dá sa...:) /
*doplnenie*-v komentároch dolu spomenula vanilka111 možnosť použiť alobal,tak skúste
- ananás si scedíme/nespotrebovala som ani polovicu konzervy/.
pripravíme si svetlú plnku:
dáme variť 4OO ml mlieka,pridáme 5 PL cukru,5 PL detskej krupice,rumovú arómu p.p./přiměřeně...:) /
/kto chce,dá rum/,
ked masa zovrie,dodať do nej strúhaný kokos cca 4 PL,premiešať a
vliať do formy
- do masy dať kúsky ananásu,pritlačiť ich
- Príprava tmavej plnky:
dať variť 800 ml mlieka,ked je teplejšie-pridať do neho 100 gr čokolády na varenie..
tu odporúčali dať mlieko mimo ohňa/zdroja tepla/ a tak rozpustiť čokoládu,aby neprihorela.
ked je rozpustená,pridať cukor 8 PL,krupicu detskú 8 PL,rumovú arómu/p.p./,nechať zovrieť,
/čokoláda zahustí po vychladnutí masu/
- vylejeme na svetlú plnku s ananásom/tá vychladla počas prípravy tmavej plnky,nebolo jej veľa/
- necháme vychladnúť ,potom dať do chladničky/na pár hodín/,
aby sme mohli urobiť toto a nedýchať pri tom/ako aj ja/ ...:)
- voilaaaaaaaa
- a tu je fešák!...:)
vot kakoj krasivyj!!/trochu ruštiny v chorvátskom recepte neuškodí/..:)
- ja som ho posypala Grankom,v pôvodnom recepte bol posypaný kokosom,
koláč sa dobre krájal/zúbkovým nožom,kvôli ananásu/,aj pevne držal ,
ovocie môžte samozrejme obmeniť..
Dobrú chuť /na úvodnom foto je aranžovaný aj so šľahačkou/