Srdiečková dobrota k MDD (fotorecept)
Autor receptu: akeber
Pre moje zlatíčka . Postup- 4 bielka si vyšľaháme na tuho .
- Potom pridáme práškový cukor.
- Pridáme žĺtka . Rozmixujeme a potom pridáme múku v ktorej máme zamiešaný prášok na pečenie a nakoniec vlejeme letné rozpustené maslo . A premiešame vareškou. Vlejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy .
- Jahody si umyjeme obalíme v kryštál. cukre .
- Poukladáme na cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry n 180 C .
- Uvaríme si puding a necháme vychladnúť . Maslo mixérom rozmixujeme a postupne pridávame puding .
- Kožku pred tým stiahneme aby plnka bola pekná hladká .
- Na vychladnuté upečené cesto natrieme jahodový džem . A na to dáme pol plnky .
- Poukladáme jahody .
- Na poukladané jahody doložíme ostatnú plnku , tak aby jahody nebolo vidieť . A šup do chladničky stuhnúť.
- Z najväčších jahôd si povykrajujeme srdiečka na ozdobu .
- Vyzdobíme a podľa návodu na obale si pripravíme želatinu . Postupne ju lejeme po lyžičkách a zakaždým ponecháme stuhnúť . Želatina nesmie byť horúca !
- Ponecháme stuhnúť do druhého dňa . DOBRÚ CHUŤ !
- Prierez .
|