Spišské džatky (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tradičné regionalné jedlo.

60 minút
príprava

Postup

  1. Očistené zemiaky pokrajam. zalejem vodou,tak aby boli zakryté,osolím a dám variť.
  2. medti tým si nakrájam slaninku na kocky a spražím ju.
  3. ked sú zemiaky uvarené,tak ich popučim vo vode.
  4. pridám preosiatú múku a zapracujem do zemiakov.
  5. vytvorí sa jemná kaša,
  6. ktorú potom zakryjem a nechám asi 10-15 postať.zatiaľ sa múka zavarí v horúcich zemiakoch.
  7. potom si ruky trochu naolejujem,aby sa mi zemiaky nelepili na ruky a urobím si šúľok a z neho po čiastkach vytvarujem guľky.Guľky hadžem do pripravenej misky.
  8. Potom na guľky vylejem škvarky so slaninky,
  9. a v miske popretrasujem,aby sa džatky omastili.
  10. Dobrú chuť.K tomu zakysanku,alebo kyslé mlieko ,kto ako má rád.