Špičky čokoládové (fotorecept)

Autor receptu: tassiedevil

Pre milovníkov čokolády...

Postup

  1. Marcipánovú hmotu si vyvaľkáme na 2-3mm hrúbku a vykrajujeme malé kolieska 2 a 1/2 -3 cm. Ja som si pripravil marcipánovú hmotu podľa receptu od @kukulienka71.
  2. Príprava krému: cukor rozpustíme na svetlý karamel, zalejeme horúcou smotanou, krátko povaríme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do spenenia, pridáme rozpustenú mliečnu čokoládu,/ ktorú sme rozpustili na vodnom kúpeli/, karamel a zľahka miešame asi 10 min. Vychladnutú zmes vyšľaháme na ľahkú penu.
  3. Na povykrajované marcipánové kolieska si za pomoci striekacieho vrecka nastriekame vyšľahanú hmotu do tvaru malých špičiek. Necháme dobre vychladnúť a namáčame do roztopenej čokolády, nie horúcej okolo 35 stupňov a necháme schladiť. Môžeme potiahnuť bielou alebo tmavou kvalitnou čokoládou.
  4. Poukladáme na mriežku