Špenátové halušky vegan verzia
Autor receptu: alinka76
Konečne som si užila halušky, ktoré mám veľmi rada a pritom som dodržala aj zásadu delenej stravy. Neveríte? Uveríte!
2 porcie |
5 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Špenátový pretlak si dajte rozmraziť do horúcej vody alebo ak máte čas tak pri izbovej teplote. Stačí 1/2 sáčku na 2 porcie. Nepoužívajte čerstvý špenát ani špenátové kúsky, to nedrží, musí to byť pretlak! Pridajte soľ a múku a vymiešajte hladké cesto dostatočne husté, aby halušky držali svoj tvar vo vode. Vriacu vodu osoľte a cez haluškár hádžte halušky . Po vyplávaní na povrch vyberte do sitka.
Do misky dajte 1 črievko sojakrému a vidličkou roztlačte s kokosovým mliekom. Halušky do zmesi vysypte a dobre premiešajte.
Na panvici s trochou oleja opražte na pásiky nakrájané šampiňóny a posypte povrch halušiek na tanieri. Dobrú chuť.