Špenátová bublanina (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Je sezona Špenátu,tak preco ho nevyuzit aj na nieco sladkeho.. ;-)
Postup
- Spenat si oplachneme a zomelieme este mokry na mäsovom mlynceku..
- Potrebujeme 3DL zomleteho spenatu :-)
- Cele vajcia s cukrom,vanilkovym cukrom a stipkou soli vyslahame mixerom do penista...
- ..slahame niaku tu chvilu,aby to bolo poriadne peniste,bublinkave :-)
- a teraz pridavame za staleho miesania striedavo raz trocha oleja,raz trocha mlieka a raz trocha muky,ktoru sme si premiesali s PDP.Zakazdym dobre vyslahame...
- ..potom z hotovej masy odoberieme 6-7Pl ...
- Teraz pridame do masy nas spenat a mixerom premiesame..
- ..prisypeme k nemu 0,5dl polohrubej muky a znova mixerom premiesame.Polohrubu muku tam dame preto,lebo ten spenat je dost stavnaty a ta muka to potom popije..
- Vylejeme zelenu masu na plech,ktory sme vytreli olejom a posypali mukou.Potom davame pomocou lyzice sem-tam bielu masu,ktoru sme si boli odobrali.. Moj plech ma vnutorny rozmer 35x25cm..
- Dame niake ovocie..Ja som pouzila visnovy kompot,ale kludne mozte pouzit lubovolny kompot ci ovocie :-)
- Teraz dame piect do rury,ktoru sme si dopredu rozohriali na 170°C na 25-30 minut..ale radsej si ho sledujte a pravdaze skontrolujte potom pichnutim ihly :-)
- Upecenu bublaninu nechame vychladnut..
- Prajem dobru chut :-)