Špekáčikový paprikáš (párkový, klobáskový, kombinovaný)

Autor receptu: babinka

Nemam diakritiku, tak sa budem snazit pisat zrozumitelne: Kolegynka ma kedysi davno potesila tym,co robi na veceru - rychlo,lacno a chutne. Tak som si to vyskusala, trosku vylepsila a odvtedy to patri medzi jedla, ktore viem kedykolvek aj unavena urobit za par minut a z toho, co sa doma najde :-)

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibulu nakrajat na mesiaciky a spekacky na kolieska ci mensie kusky. Na panvicu dat trosku oleja a oprazit do sklovita cibulu, potom pridat nakrajane spekaciky, posypat cerv. paprikou a mierne podliat vodou, aby nezhorkla. Asi jednu pol lyzicku horcice, sojovu omacku, kecup \to vsetko podla oblubenosti v domacnosti\, cier.korenie mlete - postupne pridat do zakladu, ktory sa stale dusi - pridanim horcice a kecupu vznikne hustejsia stava, mozno riedit kedykolvek troskou vody. Spolu kratko \nemam chut cakat, tak aspon 5 minut\. Na zaver pridat worchestrovu omacku. Tento paprikas sa da jest s chlebikom, s ryzou ci cestovinou, da sa vmiesat do cestoviny a mat z neho cestovinovu veceru zo zvyskov. A recept sa da obmienat podla prisad, ktore mam doma - zvysky cerstvej papriky ci paradajok, salam, rasca i majoran, len sol obmedzujem, iba podla chuti uz hotove dosolim, zvycajne nie.