Špargľová polievka s paradajkami a bielym vínom

Autor receptu: elixir

Dnes som chcela vyskúšať zo špargle niečo nové...

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistíme a nakrájame si špargľu na kúsky. Paradajky a vňať umyjeme.
  2. Špargľu dáme variť v podľa chuti osolenom, okorenenom vývare so štipkou cukru na 10 minút. Medzitým si pokrájame paradajky zbavené jadierok a takisto vňať. Lístky vňate som si dala bokom, pokrájanú stonku som pridala do polievky.
  3. Keď je špargľa uvarená, ak chceme vyberieme hlavičky, aby nám zostali vcelku. Obsah hrnca potom rozmixujeme.
  4. Pridáme maizenu rozmiešanú v troche vody a za stáleho miešania ešte tak dve minúty povaríme.
  5. Odstavíme hrniec z plameňa, vlejeme doň víno a premiešame. Potom pridáme créme fraiche a dobre rozmiešame. Ešte na pár sekúnd prehrejeme na plameni.
  6. Keď už je polievka v tanieroch, pridáme do nej paradajky, petržlenovú vňať a kúsky špargle, čo sme si z polievky vybrali. Môžeme podávať, dobrú chuť.