Špargľová polievka s paradajkami a bielym vínom
Autor receptu: elixir
Dnes som chcela vyskúšať zo špargle niečo nové...
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme a nakrájame si špargľu na kúsky. Paradajky a vňať umyjeme.
- Špargľu dáme variť v podľa chuti osolenom, okorenenom vývare so štipkou cukru na 10 minút. Medzitým si pokrájame paradajky zbavené jadierok a takisto vňať. Lístky vňate som si dala bokom, pokrájanú stonku som pridala do polievky.
- Keď je špargľa uvarená, ak chceme vyberieme hlavičky, aby nám zostali vcelku. Obsah hrnca potom rozmixujeme.
- Pridáme maizenu rozmiešanú v troche vody a za stáleho miešania ešte tak dve minúty povaríme.
- Odstavíme hrniec z plameňa, vlejeme doň víno a premiešame. Potom pridáme créme fraiche a dobre rozmiešame. Ešte na pár sekúnd prehrejeme na plameni.
- Keď už je polievka v tanieroch, pridáme do nej paradajky, petržlenovú vňať a kúsky špargle, čo sme si z polievky vybrali. Môžeme podávať, dobrú chuť.