Pomarančový koláč

Španielska pomarančová torta

Autor receptu: redakcia

6
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Pomaranče vyfiletujeme (z jednotlivých mesiačikov odstránime šupky, blany a prípadné kôstky), krátko ich povaríme so šťavou z dužiny a s likérom. Schladíme a potom krátko rozmixujeme. Orechy rozmixujeme najemno. Na spodok tortovej formy s priemerom 24 cm dáme papier na pečenie, kraje vymastíme maslom a vysypeme orechmi, zvyšné neskôr použijeme do cesta.
  2. V miske vyšľaháme bielky s polovičnou dávkou práškového cukru dotuha. V inej miske vyšľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru do peny. K žĺtkovej zmesi zľahka primiešame pomaranče a zvyšné orechy.
  3. Pripravenú hmotu vylejeme do formy a pečieme približne 40 minút pri 180 °C. Hotovú tortu potrieme džemom.