Pomarančový koláč
Španielska pomarančová torta
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
15 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Rúru predhrejeme na 180 °C. Pomaranče
vyfiletujeme (z jednotlivých mesiačikov odstránime šupky, blany a prípadné kôstky), krátko ich povaríme so šťavou
z dužiny a s likérom. Schladíme a potom
krátko rozmixujeme. Orechy rozmixujeme
najemno. Na spodok tortovej formy s priemerom
24 cm dáme papier na pečenie, kraje vymastíme
maslom a vysypeme orechmi, zvyšné
neskôr použijeme do cesta.
- V miske vyšľaháme
bielky s polovičnou dávkou práškového cukru
dotuha. V inej miske vyšľaháme žĺtky s druhou
polovicou cukru do peny. K žĺtkovej zmesi zľahka primiešame pomaranče
a zvyšné orechy.
- Pripravenú hmotu vylejeme
do formy a pečieme približne 40 minút
pri 180 °C. Hotovú tortu potrieme džemom.
|