Špaldový rascový chlebík

Autor receptu: mantheniel

Chcela som si konečne aj sama upiecť chlebík ktorý mi neuškodí kedže zo zdravotných dôvodov nemôžem kysnuté pečivo. Vyskúšala som a je naozaj chutný a zdravý :)

55 minút
na 230 °C

Postup

  1. Mlieko rastlinné zmiešame s jablkový octom. Necháme pár minút odstáť. Zatiaľ si vo väčšej miske zmiešame múku špaldovú, polohrubú, pridáme sódu bikarbónu, morskú soľ a rascu. Nakoniec pridáme rastlinné mlieko.
  2. Vymiesime cesto a vyformujeme si do pekného bochníka, dáme na plech, ja som spravila zárez cez chlieb v tvare kríža. Ešte som na povrch posypala rascu a potrela olivovým olejom.
  3. Dala som piecť do rúry na 230°C a po celý čas ho sledovala, po 50 minútach bol hotový, vybrala som chlebík s rúry a dala ho na mriežku aby vychladol. Podáme s chutnou nátierkou a dobrou náladou :)