Špaldový mrkvový koláč
Autor receptu: mohicanka
výborný šťavnatý a v celku zdravý koláčik, príprava je veľmi jednoduchá a je možné
upiecť ho ako tortu
12 porcií |
50 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia dôkladne vymiešame s hnedým cukrom. Za stáleho miešania pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a jedlou sódou, 2 lyžičkami vanilínového cukru a škoricu. Na záver pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy (trochu orechov si necháme na ozdobenie koláča).
- Masu vložíme do formy, ktorú sme si vytreli maslom a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C približne 40 minút.
- Zo smotanovej nátierky (môžme použiť aj lučinu), práškového cukru, citrónovej šťavy(môžme použiť aj pomarančovú) a 2 lyžičiek vanilínového cukru vyšľaháme hladký krém, ktorým cesto po vychladnutí potrieme. Na záver posypeme nasekanými orechmi.