Špaldový kysnutý koláč bez mlieka
Autor receptu: dada777
Klasický kysnutný koláč bez mlieka, ale teraz z čisto špaldovej múky. Je vhodný pri bezmliečnej, bezvaječnej diéte a tiež pri intolerancii pšenice. Takže ak zvyknete piecť zo špaldovej múky, tak potom nech sa páči...
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Vykysnuté droždie pridáme k ostatným surovinám a ručne, alebo v domácej pekárničke si zamiesime vláčne cesto, ktoré rozvaľkáme na plech a necháme podkysnúť.
- Po vykysnutí cesto pokladieme čerstvým alebo kompótovým ovocím a môžeme posypať drobenkou. Drobenku som pripravila z bielej špaldovej múky, prášk. cukru a trochy oleja.
- Koláč pečieme pri 180°C asi 20 minút. A po vychladnutí sa môžeme dať na ochutnávanie a veru z tej špaldovej múky chutí výborne. Dobrú chuť!