Spaghetti bolognese (fotorecept)

Autor receptu: andys

Ďalšia inšpirácia zo školy varenia. Rýchla verzia so špagetami z obchodu.

6-8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Koreňovú zeleninu (môžeme použiť napr. mrkvu, petržlen, prípadne zeler či kaleráb) očistíme a nastrúhame na hruboe, cibuľu očistíme a nakrájame na jemno. Cibuľu na malom množstve oleja opražíme, strúhanú zeleninu orestujeme a pridáme mleté mäso. Pražíme, kým sa zatiahne, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou, pridáme bobkový list a paradajkový pretlak a dusíme pod pokrievkou, kým mäso nezmäkne a voda sa neodparí.
  2. Pridáme na drobno nakrájané kuracie pečene a dovaríme. Môžeme pridať na kúsky nakrájané paradajky, ktoré sme zbavili šupky a zelenej časti. Mala by nám vzniknúť hustejšia omáčka.
  3. Talianske špagety pripravíme podľa návodu (ja varím v osolenej vode "al dente", ak ich hneď podávam, tak ich nepreplachujem). V tomto bode môžeme použiť aj domáce cestoviny, postup zverejním nabudúce.
  4. Cestoviny premiešame s bolonskou omáčkou v mise. Podávame (najlepšie na špeciálnom tanieri na cestoviny) so syrom dekorované lístkami bazalky.
  5. Hotová porcia: