Spaghetti bolognese (fotorecept)
Autor receptu: andys
Ďalšia inšpirácia zo školy varenia. Rýchla verzia so špagetami z obchodu.
6-8 porcií |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Koreňovú zeleninu (môžeme použiť napr. mrkvu, petržlen, prípadne zeler či kaleráb) očistíme a nastrúhame na hruboe, cibuľu očistíme a nakrájame na jemno. Cibuľu na malom množstve oleja opražíme, strúhanú zeleninu orestujeme a pridáme mleté mäso. Pražíme, kým sa zatiahne, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou, pridáme bobkový list a paradajkový pretlak a dusíme pod pokrievkou, kým mäso nezmäkne a voda sa neodparí.
- Pridáme na drobno nakrájané kuracie pečene a dovaríme. Môžeme pridať na kúsky nakrájané paradajky, ktoré sme zbavili šupky a zelenej časti. Mala by nám vzniknúť hustejšia omáčka.
- Talianske špagety pripravíme podľa návodu (ja varím v osolenej vode "al dente", ak ich hneď podávam, tak ich nepreplachujem). V tomto bode môžeme použiť aj domáce cestoviny, postup zverejním nabudúce.
- Cestoviny premiešame s bolonskou omáčkou v mise. Podávame (najlepšie na špeciálnom tanieri na cestoviny) so syrom dekorované lístkami bazalky.
- Hotová porcia: