Šošovica na karí korení s lososom
Autor receptu: ches
Na tento sposob som este sososvicu nevarila a pri objavení tejto kombinacie som ho vyskusala, a bola som prekvapená s chutovymi zlozkami surovin.
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút na 220 °C |
Postup
- Olivovy olej, na panvici zohrejeme, pridame na drobno nakrajanu cibulu, oprazime, karfiol, mrkvu a kari korenie spolu kratko podusime a pridame zeleninovy vyvar-bujon +voda 8dl, kratko povarime na miernom ohni, asi 10min.
- Pridame cervenu sosovicu a varime do mäkka. Nezakryvame a podla hustoty dolejeme vodu.
Do hotoveho pokrmu posekame petrzlenovu vnat.
- Ja som k tomu urobila lososa podla receptu z varechy:
stava z citrona,
omacka sojova,
med,
olivovy olej
spolu pomiesat a marinovat 20 min.
losos 500 g.
- Lososa dame na plech a vylozime papierom na pecenie,
Pecieme v strednej casti rury na 220 °C 10-15 min.