Šomloi Galuška ala Radúzko

Autor receptu: raduzko

Táto sladkost je povodom z Madarska,povazuje sa za vrchol sladkosti,a je moj oblubeny pretoze je jednoduchy na pripravu,a neni stereotypny.ingrediencie su menitelne ;)

10
porcií

Suroviny

Postup

  1. Cesto:klasicke cesto,bielka šľaháš na tvrdo,pridávaš zltka cukor ,muku,koru,na koniec smaríš kypriaci,cele to kydnes na plech,vymasteny aby sa to nepripiekloa das piect cca na 180° kym nebude hotove neviem kolko minut
  2. kým sa to peče,pripravime si krém vanilkovy!to je jednoduche..vymiesame tie dve zltka pridame to mlieko,maslo tych 10 g ale! a varime pridame vanilkovy cukor a jeden gustin nech to zhustne skoro...hotove..
  3. cokoladu to dame kakao dve polievko lyzice, 100g cukru,maslo 5 g staci,a kusok vody par PL ale lepsie ked mlieko ne voda!
  4. ked mame cesto,vyberieme si nadobu nieco vysoke,zapekacia mysa sklenena napriklad to je jedno ..no a podla toho si pekne vymeriame dno,a na taku velkost rozdelime cesto na tri casti..ze mas cesto, a z neho potrebujes velkost dna misy,3x!!na dno misy nalejeme kusok vajecneho likeru,dáme plát cesta,polejeme likerom,na to dáme cokoladu(tu cokoladu v sacku tu cukrárensku treba dat zo sackom do vody vracej na 7 minut aby zmenkla).no dáme cokoladu,polejeme vanilkovym kremom...dalsi plat,polejeme zase likerom,a potreme tym dzemom /lekvarom a posypeme mletymi orechmi alebo niecim takym jaj a este pridame hrozienka normalne posypes cele na hrubo ale hrozienka do vody horucej namocit pred tym!medzi tym vsetkym pridavame na to vsetko aj tie polevy cokoladove bielu ciernu na konci poviem preco!na ten druhy plat ide zase ten krem,a aj cokolada jak cheees.zakusok zakoncujeme tretou vrstvou,no a tam uz ide vsetko co chces a mas! cize liker,jam,hrozineka,polevy cokolady kremy..no a medzi tym z vsetkeho pridavame aj medzi cesto a mysu ten priestor ktor yostal vyplname ho "materialom"...to creme sodo co som pridal medzi ingreduiencie je super hotova poleva kremova husta nenormalna odporucam tiez medzi platy daj!ta cukrarenska cokolada je preto dobra lebo v ladnicke potom stuhne na chrumkavu!no a to je cela receptura!znie to komplikovane a dlho,ale je to len taky mys mas od oka a fantazie!na koneic este slahacku cerstvu a cokoladu napriklad pikao a ides!kazdy ta miluje!do ladnicky na jednu noc a na druhy den ides!