Snehové loptičky

Autor receptu: sovka62

Sľúbila som jednoduchý recept na zákusok, ktorý sa ľahko pečie a hodí sa na svadbu. Myslím, že toto je on, má prekvapujúco dobrú chuť a príprava je jednoduchá, určite sa vydarí.

40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme horúcu vodu a kakao. Ušľaháme tuhý sneh z bielkov. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a striedavo so snehom zľahka zapracujeme do žĺtkovej hmoty. Veľkých plech vymastíme a vysypeme múkou. Navrstvíme naň cesto a upečieme v predhriatej rúre.
  2. Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu. Povrch kaše zakryjeme potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila kôra a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom a postupne do neho zapracujeme vychladnutú kašu. Dobre vymiešame.
  3. Z upečeného plátu vykrajujeme kolieska pagáčovou formičkou o priemere 5 cm. Budú dosť vysoké. Prekrojíme ich a naplníme plnkou. Plnkou potrieme aj vrch a boky koláčika a celý koláčik obalíme v kokosovej múčke. Z tohto množstva upečieme asi 30 koláčikov a zvyšky po vykrajovaní môžeme použiť napr. na rumové guľky.