Snehové koláčiky (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Tieto Vianoce som začala s pečením pomerne neskoro. Vybrala som tri rôzne druhy koláčov, tento je jeden z nich. Inšpiráciu som našla v malej kuchárskej knihe, ktorú sme dostali od firmy dodávajúcej nápoje. Príprava sa mi zdala jednoduchá a málo prácna, recept priam stvorený pre nemehlo ako som ja. :)
12 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 160 °C |
Postup
- Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Zašľaháme doň vanilku, potom doň postupne pridávame a zašľahávame aj cukor, nakoniec amaretto.
- Do misy prichystáme mleté mandle, dáme do nej aj snehovú masu a opatrne všetko dobre pospájame do cesta rovnomernej konzistencie.
- Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladáme kopčeky zmesi, mne ich vyšlo dvanásť, čo bolo tak približne po dve lyžičky na jeden kus.
- Takto necháme plech 5 hodín postáť, cesto bude schnúť. Potvorka sa už teší.
- Po piatich hodinách predohrejeme rúru na 160°C , koláčiky poprášime práškovým cukrom a dáme na 15 minút piecť.
- Z mierne zmäknutého masla, amaretta a práškového cukru vyšľaháme hustý krém. Ten potom nanesieme na plochú spodnú stranu koláčov a odložíme na hodinu do chladničky stuhnúť.
- Čokoládovú polevu pripravíme podľa návodu na obale, prípadne domácu podľa zvyku. Namáčame do nej už tuhú plnku na koláčoch, čokoládu necháme stuhnúť.