Smotanovo-jogurtová torta - bezlepková

Autor receptu: nanacel

tento víkend sme so švagrovou robili túto tortičku pre svokru k narodeninám..chceli sme hlavne niečo rýchle a bezlepkové...zmiešali sme pár receptov, ale výsledok nám chutil.

8
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si upečieme korpus. Vymiešame žĺtka s cukrom do peny, pridáme múku s kypriacim práškom, olej a vodu. Potom opatrne vmiešame sneh z bielkov. Vlejeme do formy a upečieme na 180 stupňoch približne 35 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť a rozkrojíme na 2 časti.
  2. Plnku si pripravíme zmiešaním smotán, jogurtov, práškového a vanilínového cukru. Ovocie si pripravíme ľubovoľne. My sme mali jahody, mandarínky, broskyne a čučoriedky.
  3. Na spodný korpus natrieme jahodový džem, potom polovicu plnky a navrch nasypeme polovicu ovocia. Prikryjeme druhým korpusom. Na ten naukladáme najprv druhú polovicu ovocia, zalejeme druhou polovicou plnky a posypeme grankom na ozdobu. Dáme do chladničky trocha stuhnúť.