Smotanové stehná

Autor receptu: ivka152

Pôvodný recept mám z knihy Recepty zo života 10,kde je uvedený pod názvom Smotanové kurča.Ja som si ho upravila podľa seba a myslím,že z toho vzniklo naozaj chutné jedlo vhodné ako nedeľný ale aj každodenný obed :-)

7
porcií
40 minút
príprava
60+10 minút
na 190 °C

Postup

  1. Stehná poriadne umyjeme a osušíme.V miske zmiešame múku,soľ,čierne korenie,červenú papriku a ďalšie koreniny podľa chuti.Ja som pridala gril.korenie a sušený cesnak.
  2. Stehná obalíme v múčno-koreninovej zmesi z oboch strán a ukladáme do maslom vymasteného pekáča tesne vedľa seba.Stehná posypeme zvyšnou zmesou.
  3. Na panvici upečieme volské oká.Schválne som ich piekla na obyčajnej panvici,nie na tej,ktorá je na volské oká určená,pretože som ich chcela mať väčšie a tenšie.Mala som 7ks stehien takže som si pripravila 7ks vajec.
  4. Na každý plátok mäsa položíme volské oko a plátok šunky.Mala som v chladničke aj malý kúsok slaninky,ktorú trebalo spotrebovať tak som dala aj tú,ale nemusí byť.
  5. Takto pripravené mäsko zalejeme smotanou,prikrijeme a dáme piecť na 190°C/cca 1hodinu.Potom veko/alobal odstránime,posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť ešte na 10minút.
  6. Podávala som s ryžou a zeleninovým šalátom,ale výborne by sa hodili aj zemiaky v akejkoľvej podobe.Prajem dobrú chuť!my sme si naozaj pochutnali :-))))