Smotanová torta

Autor receptu: timike

Túto tortu mám najradšie, ale nie len ja, ale moja celá rodina... lebo nemusíme s ňou veľa pracovať a piecť.

1
porcia
30 minút
príprava

Postup

  1. Piškóty zľahka namočíme do kávy, naši také nemusia, tak som ju nahradila zeleným čajom a rozložíme ich na dno tortovej formy. Moja mala priemer 24 cm. Papier na pečenie som dala, ale netreba.
  2. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Jemný tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a druhým vanilkovým cukrom, stačí zľahka ručne a zahustíme želatínou pripravenou podľa návodu na obale. Obe hmoty spojíme a polovicu rozotrieme na piškóty. Nasleduje ďalšia vrstva piškót. Na chvíľu dáme do chladničky aj zvyšnú smotanovú hmotu.
  3. Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding. Do horúceho primiešame maslo a miešame až do vychladnutia. Puding rozotrieme na piškóty. Uložíme poslednú vrstvu piškót. A navrch pridáme druhú polovicu smotanového krému.
  4. Uložíme do chladničky najlepšie na noc. Ak sa ponáhľame pomôže pár hodín v mrazničke. Pred podávaním posypeme tortu kakaom.