Slnečnicová torta - nepečená (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Nepečená torta bez múky a cukru s netradičným korpusom a tvarohovo banánovým krémom

45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Slnečnicu nasypeme do sitka a prepláchneme vodou, vysypeme na utierku a vysušíme, hrozienka umyjeme a namočíme do vody aspoň na 10 minút.
  2. Osušenú slnečnicu vložíme do mixéra s nádstacom sekacie nože a rozmixujeme, kým hmota nieje tvarovateľná asi dve- tri minúty
  3. pridáme med a hrozienka,,,ak sa dá počas mixovania, ak nie mixovanie prerušíme pridáme a znova mixujeme ďalšie dve minúty
  4. hotovú zmes na korpus ochutnáme, prípadne dosladíme, preložíme do nízkej guľatej formy, ktorú sme vyložili potravinárskou fóliou a rukami rozltačíme po obvode až po horné okraje, odložíme
  5. banán, tvaroh, kokosový olej a med mixujeme v klasickom mixéry na hladkú krémovú hmotu
  6. krém vylejeme na korpus
  7. ozdobíme vidličkou a poukladáme nakrájané ovocie, dáme chladiť aspoň na dve hodiny, aby krém stuhol
  8. dobrú chuť