Slivky v čokoláde

Autor receptu: mamenka

Tento recept mi prezradila jedna stará pani učiteľka a ona ho mala od svojej babky. Takže je vskutku už starý. Určite mnohé z vás ho poznajú v iných obmenách. V našej rodine si ho dávame často v nedeľu po obede ako dezert ku zmrzline.

25
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Slivky umyjeme a odkôstkujeme a vložíme do väčšej nádoby, aby sme ich mohli miešať. Zasypeme ich cukrom a kakaom. Po hodine ich pomiešame a necháme odstáť aspoň 8 hodín (najlepšie z večera do rána).
  2. Potom ich ukladáme do umytých a vysterilizovaných zaváracích pohárov (ja používam 3 decové od tatarky) do troch štvrtín. Na záver zalejeme státím vzniknutou šťavou. Poháre uzavrieme a sterilizujeme asi 10 minút pri 80 stupňoch.
  3. Kedykoľvek v roku ich podávame: aj samostatne, aj na zmrlinu, aj na "šomlói" halušky. Je to neskutočne vynikajúca mňamka. Ak vám zostane ešte šťava, môžete ju okamžite skonzumovať so zmrzlinou, alebo len vypiť. Dobrú chuť!