Slivky v čokoláde
Autor receptu: mamenka
Tento recept mi prezradila jedna stará pani učiteľka a ona ho mala od svojej babky. Takže je vskutku už starý. Určite mnohé z vás ho poznajú v iných obmenách.
V našej rodine si ho dávame často v nedeľu po obede ako dezert ku zmrzline.
25 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Slivky umyjeme a odkôstkujeme a vložíme do väčšej nádoby, aby sme ich mohli miešať.
Zasypeme ich cukrom a kakaom.
Po hodine ich pomiešame a necháme odstáť aspoň 8 hodín (najlepšie z večera do rána).
- Potom ich ukladáme do umytých a vysterilizovaných zaváracích pohárov (ja používam 3 decové od tatarky) do troch štvrtín. Na záver zalejeme státím vzniknutou šťavou. Poháre uzavrieme a sterilizujeme asi 10 minút pri 80 stupňoch.
- Kedykoľvek v roku ich podávame: aj samostatne, aj na zmrlinu, aj na "šomlói" halušky.
Je to neskutočne vynikajúca mňamka.
Ak vám zostane ešte šťava, môžete ju okamžite skonzumovať so zmrzlinou, alebo len vypiť.
Dobrú chuť!