Slivkový šalát s fetou

Autor receptu: martinis

Osviežujúci ľadový šalát s kúskami jablka, hrušky a slivkami, posypaný syrom feta a vlašskými orechmi.

1
porcia
10 minút
príprava

Postup

  1. V deň svojich 16. narodenín vám ponúknem nezvyčajný recept na ovocný šalát so syrom - chuť sliviek, jablka a hrušky sa skvele dopĺňa s výraznou chuťou fety a vlašské oriešky ho posúvajú do ďalšej dimenzie :)
  2. Takže začneme slivkami - v sezóne použijeme čerstvé, v januári zavárané - 12 polovíc lyžičkou dáme do misy. Na lyžičke nám vždy ostane aj trocha šťavy, tak to má byť :)
  3. Hrušku a jablko umyjeme, šúpať nemusíme, postačí zbaviť jadrovníkov. Pokrájal som na štvrtinky a potom na ľubovoľné kúsky, nejdeme predsa na výstavu. Pridáme do misy k slivkám a zakvapneme citrónovou šťavou. Premiešame.
  4. Ďalej budeme potrebovať 2 či 3 listy ľadového, alebo vášho obľúbeného šalátu. Jedným vystelieme misku, ďalší natrháme a prihodíme k ovociu. Ešte raz zamiešame a naservírujeme do misky.
  5. Fetu nakrájame na kocky či namrvíme a smelo ňou šalát posypeme, pekne z výšky. To isté zopakujeme aj s lyžicou nasekaných vlašských orechov a posledným krokom bude zaliatie lyžicou octu. Použite vínny, balzamikový alebo klasický, je to len na vašej chuti.
  6. Podávajte ako zdravý dezert alebo s domácim chlebom ako chutné raňajky :-)