Slivkový koláč
Slivkový hrnčekový koláč s mrveničkou
Autor receptu: helena10
Jednoduché a rýchle pečenie s pomocou 200 ml hrnčeka. Koláč má báječnú chuť.
10 minút príprava |
30 minút na 175 °C |
Postup
- Suroviny na hustejšie cesto – múku, soľ, cukor, kypriaci prášok do perníka, mleté vlašské orechy, vodu, olej a citrónovú šťavu spolu vymiešame. Vylejeme a rovnomerne rozotrieme na tukom vymastený a strúhankou posypaný plech s rozmermi 20 x 35 cm.
- Na cesto štedro naukladáme scedené polovičky sliviek z kompótu (rezná strana hore, šupka dole) a posypeme ich podľa vlastnej chuti mletými orechami, škoricovým cukrom a nakoniec mrveničkou. Na mrveničku rukou rýchlo zmiešame múku, studené maslo a cukor. (Môžeme si spraviť svoju obľúbenú mrveničku.)
- Pečieme vo vyhriatej rúre 25-30 minút na 175 °C.
- Po vychladnutí upečený koláč nakrájame.
Dobrú chuť prajem.