Slimáky z medového cesta (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Recept som našla na stránke " nazjedenie" Dobrá obmena klasického kysnutého cesta, pri
pečení krásne voňalo a po upečení aj chutilo...
18 porcií |
30 minút príprava |
15-17 minút na 180 °C |
Postup
- Z mlieka a droždia spravíme kvások, pridáme múku, vajce, med, kardamon, škoricový cukor, maslo a vymiesime cesto. Necháme ho asi 50 minút kysnúť na teplom mieste.
- Počas kysnutia si pripravíme plnku. Sušené ovocie máme zaliate rumom. Marcipán nakrájame na menšie kúsky a zmiešame s marhuľovým lekvárom. Ja som mala hustý domáci tak som ho trochu nahriala, aby sa plnka ľahšie vymiešala.
- Nakysnuté cesto preložíme na múkou vysypanú podložku a rozvaľkáme. Cesto natrieme lekvárovo-marcipánovou plnkou, z namočeného ovocia zlejeme rum, rozložíme rovnomerne na cesto a pridáme podrvené orechy.
- Naplnené cesto zrolujeme a krájame z neho asi tak 2cm rolády, ktoré prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Toto išlo trošku horšie, lebo cesto je jemné, ale zúbkovaným nožíkom sa to celkom podarilo...
- Z cesta som nakrájala 18 kúskov slimákov, vložíme do predhriatej rúry piecť. Je to dosť sladké, netreba pridávať žiaden cukor, prípadne použiť do plnky kyslejší lekvár.