Slimáci na úteku (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Nevedela som aký názov mám dať týmto slimákom, preto som sa rozhodla dať zábavný názov. :)
8 porcií |
20 minút príprava |
18 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky oddelíme od žĺtkov.
- Bielky začneme šľahať a pridávame práškový cukor.
- Keď je sneh tuhý pridávame žĺtky pojednom.
- Potom pridáme čokoládový puding.
- A zamiešáme.
- Plech vyložíme papierom na pečenie.
- Nalejeme piškótové cesto a zarovnáme. Dáme piecť na 180 °C za 18 minút.
- Takto vyzerá upečené cesto, ktoré necháme vychladnúť.
- Uvaríme si malinový puding a to nasledovne: 50 g kryštálového cukru dáme do hrnca a pridáme 4 dcl mlieka, necháme zovrieť a prilejeme malinový puding rozmiešaný v 1 dcl mlieka a chvílu povaríme. Ešte horúci puding nalejeme na piškótové cesto.
- Piškótové cesto stočíme ale 3 cm necháme volne, aby sme tam mohli napichať čokoládové šparadka. A dáme stuhnúť do chladničky na 3 hodiny.
- Narežeme na 1 cm široké rezy a podávame. Prajem dobrú chuť :)