Slávnostné mäsíčko (fotorecept)

Autor receptu: lia66

Rcp je variabilný-dá sa robiť z hovadziny aj z bravčoviny...ja som si zvolila bravčovú krkovičku. Postup prípravy nie je ani náročný, ani ingrediencií tam nejde veľa, jedine varenie a pečenie trvá od veľkosti a druhu masa...ale garantujem vám, že stravníci sa budú zalizovať!!! Na slávnostné príležitosti je masíčko, ako stvorené:))

Suroviny

Postup

  1. Pomelieme si soľ a korenie štyroch farieb-zmiešame...
  2. ...maso maslovačkou potrieme olejom a "obalíme" v zmesi korenia a soli...na rýchlo opečieme na suchej horúcej panvici zo všetkých strán-aby sa maso "zavrelo". Na minimálne tri vrstvy potravinárskej fólie rozložíme do obdĺžnika plátky slaniny, ktorú natrieme pretlakom...naň nasypeme bylinky(ak nemáte čerstvé, môžte použiť polievkové byliny od kotányi-sú tam tie isté)a na vrch položíme "zatiahnuté" masíčko, ktoré sme potreli horčicou...
  3. ...poriadne zabalíme do fólie, aby nám nevytiekla šťava...
  4. ...dáme do vriacej vody a varíme prikryté podľa potreby-keďže ja som mala dvojkilovú krkovicu, tak som varila dve hodiny...v tlakovom hrnci by stačilo hodina a pol...uvarené masko vyberieme a zabalené necháme odpočinúť cca pol hodku...potom masko rozbalíme, preložíme na pekáč a podlejeme šťavou, ktorá nám vytiekla z fólie:))
  5. Vložíme do rúry a na cca 180st pečieme ešte takú hodku, aby chytilo kôrku...ak je masko menšie, môže sa dať aj na 200-ku a piecť menej.
  6. ...ualááá-naporciovaná krkovička-mňááám, lepšie masíčko som nejedla:))...keďže niektoré kúsky slaniny opadli, tak sa môže nimi masko posypať.
  7. Keďže je to mastné papaníčko, tak ku tomu som dávala "glazírovanú" mrkvičku s hráškom...ale kľudne aj taká zelerová "remuláda" je famózna:))
  8. Apropó, niekto tu chcel recepty s provensálskymi bylinkami...namiesto tých, čo som na toto masko použila sa dajú použiť aj provensálske-zmes týchto bylín, pretlaku a horčice je famózna...no proste nebíčko v papuľke:))