Slávnostná mangová torta

Autor receptu: marymelb7

Túto tortu som robila na Vianoce ,bola v časopise z dosť náročnou cukrárskou technologiou, preto som si to zjednodušila. Korpus môže byť hociaký. Skúsené kuchárky si urobia korpus podľa vlastnej chuti.

Postup

  1. Žľtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mandľovú múčku, múku a vanilku, nakoniec tuhy sneh. Upečieme v strede rúry asi 35 minút. Odporúčam otestovať špajdľou či je cesto upečené.
  2. Vychladnuté cesto rozrežieme na 3 diely potrieme šlahačkou a na tenké plátky pokrájané mango poukladáme, potrieme na tenko zase šlahačkou. Naplnenú tortu dáme vychladiť.
  3. Z bielkov a cukru vyšlaháme tuhý sneh, pridáme vanilku, ja som hladkým nožom potrela celú tortu a vidličkou urobila na bokoch čiarky, alebo cukrárskym vreckom ľubovoľne ozdobíme tortu. Sneh opálime cukrárskou flambovacou lampou a ozdobíme mangom a jedlymi kvetmi. Keď nemáte lampu ozdobiť sa dá aj inak: bielou šľahačkou a poprášiť kakaom, alebo tvarohovou citrónovou polevou.....