Slaný karfiolový koláč

Slaný karfiolový koláč

Autor receptu: kecemis

Inšpirácia je z kuchárskej knihy Plenty More. Dá sa využiť na mnoho spôsobov.

6-8
porcií
20-25 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravil som si suroviny podla vyssie uvedeneho zoznamu. Ja namiesto muky pouzivam bezlepkovu muku. Karfiol rozobrany na ruzicky, stonky pokrajam na mensie kusky. Potom som to dal do parneho hrnca na 12 minut.
  2. Po zmaknuti karfiolu a ked troche vychladol, dal som ho do procesoru nasekat na drobno. Nasekal som rozmarin, bazalku. Vajicka som rozdelil na bielka a zltka. Z bielok a trochu soli som dal urobit sneh. Dal som si predhriat ruru na 180 stupnov.
  3. Medzicasom som dal restovat na hrubsie pokrajanu cibulu na oleji a rozmarine. Restoval som asi 8-10 minut na miernom ohni obcas miesajuc. Po skonceni som dal bokom trocha vychladnut.
  4. Do misky som dal nakrajanu bazalku a zltka a premiesal.
  5. Pridal som kurkumu, parmezan, sol, korenie, muku, prasok do peciva a ja som si dal nepovinne chilli. Dobre do hladka vymiesal a pridal zmaknutu cibulu a nasekany karfiol. Zmova som premiesal.
  6. Postupne som to pridaval opatrne vmiesal do pripraveneho snehu z bielkov. Potom som to dal na 24 cm stvorcovy plech vystlaty peciacim papierom. Na vrch som dal kruzky cervenej cibule a pomedzi este jalapeno. Vlozil som do rury a nechal piect 45 minut do zlatohneda. Mozete vyskusat zo spajdlov, ako pri peceni cesta. Ak vyjde von cista je hotove.
  7. Po upeceni som vypol ruru a kolac som posypal nastruhanym syrom a vlozil este do teplej rury, kym sa neroztopil, asi na 3-5 minut. Pockam este asi 15-20 minut. Je lepsie ak sa podava teple ale nie horuce.
  8. No a mozeme podavat teple alebo studene, samostatne alebo ako prilohu. My sme to mali s cuketovym privarkom.