Slané rascové tyčinky

Autor receptu: janocka84

Ak už máte dosť sladkého pečiva, a k vínku si chcete zahryznúť niečo malé, jednoduchou prípravou si pripravíte chutné rascové tyčinky.

60 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku preosejeme a premiešame s droždím. Dáme 1/2 ČL soli, štipku mletej rasce, mlieko a mäkké maslo a poriadne vymiešame. Cesto necháme pol hodiny odpočívať na chladnom mieste.
  2. Cesto potom vyvaľkáme na 0,5 cm, položíme na mierne vymastený a múkou vysypaný plech, alebo na papier na pečenie a nakrájame tyčinky podľa svojej vôľe, na šírku približne 1cm. Nakrájané zľahka potrieme vajcom.
  3. Posypeme troškou soli a rascou a dáme piecť do predhriatej rúry (190°C) kým nebudú upečené do zlatista.