Slané rascové tyčinky
Autor receptu: janocka84
Ak už máte dosť sladkého pečiva, a k vínku si chcete zahryznúť niečo malé, jednoduchou prípravou si pripravíte chutné rascové tyčinky.
60 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Múku preosejeme a premiešame s droždím. Dáme 1/2 ČL soli, štipku mletej rasce, mlieko a mäkké maslo a poriadne vymiešame. Cesto necháme pol hodiny odpočívať na chladnom mieste.
- Cesto potom vyvaľkáme na 0,5 cm, položíme na mierne vymastený a múkou vysypaný plech, alebo na papier na pečenie a nakrájame tyčinky podľa svojej vôľe, na šírku približne 1cm. Nakrájané zľahka potrieme vajcom.
- Posypeme troškou soli a rascou a dáme piecť do predhriatej rúry (190°C) kým nebudú upečené do zlatista.