Slané pečivo z lístkového cesta (fotorecept)

Autor receptu: sidrach

Veľmi jednoduchý postup, kúpite si aspoň 2 lístkové cestá (ja som kúpila 4 :) nech je toho viac), najlepšie sa to je teplé, ale aj tretí deň si pochutnáte. Potrebujeme ešte Eidam syr, nech vám v obchode odkroja z tehly aspoň 4 cm a skúste sa poobzerať aj po sezamových zrniečkach na posypanie.

2
porcie
9 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozmrazené lístkové cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 3 mm valčekom - múčime.
  2. Snažíme sa vytvoriť obdĺžnik.
  3. Po celom povrchu rozvaľkaného cesta nastrúhame syr, takú 1 cm vrstvu.
  4. Poskladáme zprava - doľava...
  5. Zhora - dole :)
  6. Vzniknutý štvorec opäť dobre rozvaľkáme na hrúbku asi 2 - 3 mm.
  7. Vezmeme koliesko a vykrojíme si malé štvorce.
  8. Poukladáme na plech, potrieme vajíčkom, ale pozor, iba stred každého štvorčeka, nie veľmi kraje, aby nám cesto vedelo pekne "napúchnuť". Popicháme vidličkou a povrch posypeme sezamovými semiačkami.
  9. Vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 9 min. pri 170°C.