Slané drobné pečivo

Slané pečivo (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Toto slané pečivo ma zaujalo, tak som musela vyskúšať a oplatilo sa.

20 minút
príprava
12-15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Múku preosejeme, pridáme do nej soľ, premiešame, ďalej pridáme prášok do pečiva, rozmrvíme droždie, pridáme štyri žĺtky, kyslú smotanu a maslo izbovej teploty. Vypracujeme si dôkladne cesto. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik asi tak 30 x 20 cm, nemusí byť presne. Cesto vaľkáme na podložke.
  3. Cesto potrieme rozmiešaným vajíčkom a trochu stierkou poutierame. Takto pripravené cesto dáme na 35 minút do mrazničky. Preto sme vaľkali na podložke.
  4. Po 35 minútach cesto vyberieme z mrazničky, zapneme rúru na 200 stupňov. Cesto po dĺžke narežeme na 2-3 cm široké pásiky ale neťaháme nožom len pritláčame a režeme. Znovu natrieme pásiky vajíčkom a začneme posýpať.
  5. Takto posypeme všetky pásiky cesta.
  6. Keď máme všetky pásiky posypané, začneme krájať na kocky asi 1,5-2 cm. Ukladáme na plech, na ktorý sme si dali papier na pečenie. Pečieme na 200 stupňov 12-15 minút.
  7. No a tu sú už upečené na tácke.
  8. Ostali mi štyri bielky, tak som upiekla aj mandľové sušienky.
  9. A minul sa nám aj chlebík, piekla som aj ten. Dnes sa mi minul deň raz dva pri pečení. Keď je zákaz vychádzania a von bola veľká zima, fúkal silný vietor, tak som si krátila deň pečením.