Slané fánky smažené a pečený lepník z jedného cesta
Autor receptu: an3da
Kedˇ nemám chlieb tak je toto dobrá zámena, my to voláme lepňa, aj tie fánky smažené
aj ten pečený.
110 minút príprava |
20-25 minút na 250 °C |
Postup
- Cesto si dáme vymiesiť do pekárničky, tiež tam aj vykysne.
Ja dávam malú a pol lyžičky cukra a veľkú, nie celkom plnú soli, hovorím o tej lyžičky
od pekárničky. A jednu polievkovú lyžicu masti.
Kedˇ pekárnička ohlási že je hotová, cesto vyhrnieme a podelíme si na menšie čiastky,
ak chceme smažiť iba fánky, a ak chceme upiecť lepník, tak si oddelíme jednu väčšiu
časť.
Lepník na pečenie vyvaľkáme, nakrojíme, posypeme soľou a rascou. Necháme vykysnúť
asi pol hodiny a pečieme na 250 stupňov.
- Na fánky si dáme menšie kúsky, trochu vyvaľkáme a necháme trochu vykysnúť.
Smažíme v panvici vo väčšom množstve masti.
- Upečený lepník: