Slaná torta podkova (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Dnes ideme na oslavu. Sestra a švagor oslavujú "50" výročie sobášu tak som im spravila
podkovu pre šťastie na ďalšie roky.
Postup
- Preosejeme si múku pridáme soľ, PDP, cukor dobre premiešame. Urobíme si kvások, mielko trochu zohrejeme a dáme doň olej, a rozšľaháme vajcia a citrónovú šťavu.
Potom to všetko spojíme a vypracujeme a necháme na teplom mieste nakysnúť.
- Po necelej hodine som mala cesta nakysnuté.
- Medzi tým ako mi cesto kyslo som si pripravila tortu. Vystlala som si ju pečiacim papierom.
- No a vykysnuté cesto vložíme do pripravenej formy.
- Necháme ešte asi 30 minút vo forme podkysnúť a po podkysnutí pečieme 30-40 minút v rúre na 180-200 stupňov - treba sledovať. Každá si svoju rúru poznáte.
Cesto upečené.
- Nechala som vychladnúť. Potom som odkrojila vrch aby som mala podkovu rovnú a rozkrojila som ju na tri časti. čiže 2x.
- Urobila som si nátierku: Maslo 200 g, syr bambíno maxi 1 ks, údená šunka 200 g, paprika údená, paprika chilli - všetko som dobre premiešala a naplnila som podkovu.
Potom som si znovu rozmiešala maslo 200 g, syr bambíno maxi 1 ks a tým som potrela boky a vrch podkovy.
Nastrúhala som syr a ním som obložila boky podkovy.
No a na rad prišlo konečné zdobenie. Robila som salámové a šunkové ružičky a dozdobila paradajkami vykrojila uhorkové kolieska a do nich som vložila paradajky a vyplnila zeleným.
No a konečný výsledok je tu.
- Ďalší pohľad.
- Ešte jeden pohľad.
- No už len aby sa páčila a chutila.
- Oslávenci.
- Podkova rozkrojená a chutila čo ma potešilo.