Šľahačkový jablčník (fotorecept)

Autor receptu: adeja

Zobudila som sa a povedala som si že mám chuť piecť. A tak vzniklo toto :-)

20 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Oddelíme si bielka od žĺtka a vymiešame sneh z bielok do ktorého postupne pridávame práškový cukor.
  2. Po pridaní cukru prídu na rad žĺtka ktoré jednoducho vmiešame do bielok s cukrom.
  3. Na záver pridáme múku a štipku kypriaceho prášku. Mezdičasom si očistíme jablká a nakrájame na tenké plátky, ktoré poukladáme na tortovú formu, ktorú sme vymastili na hrubo maslom. Neodporúčam piecť na nejakom veľkom plechu nakoľko cesta nie je veľa. Voľte malé plechy alebo tortové formy.
  4. Jablká posypte práškovým cukrom a škoricou a zalejte pripraveným cestom. Dáme piecť na 20 minút do vyhriatej rúry - 170°C.
  5. Upečený koláč prevrátime, takže jablká budú na vrchu a opäť ich pocukrujeme a posypeme škoricou.
  6. A teraz na to rozotrieme šľahačku, ktorú sme si vyšľahali. Dozdobíme podľa vlastnej fantázie a necháme na pár hodín vychladiť. Dobrú chuť, ten môj sa už chladí ;)